2020-11-10

Avbrott Onsdagen den 11 november

Uppdaterat kl. 10.00. Nu är problemet löst och alla kunder ska ha fått tillbaka sin fiberanslutning.

------------------------------------------------------

Uppdaterat kl.08.35: Efter nattens servicefönster har några kunder med tjänsteleverantörerna Net at Once och Telenor problem med att återfå sin fiberanslutning. Det arbetas för att kunderna ska få tillbaka fiberanslutningen så fort som möjligt.

För somliga kunder kan anslutningen komma tillbaka genom att stänga av routern eller annan utrustning och sedan sätta på den igen.

-------------------------------------------------------

Under natten till onsdagen den 11 november kommer vi att använda vårt servicefönster för att genomföra ett planerat arbete mellan klockan 00.00-06.00.

Arbetet är en del av vårt kontinuerliga underhåll för att förbättra och utöka vårt stadsnät och påverkar alla kunder i vårt stadsnät genom avbrott i fiberanslutning.

Om du upplever problem med din anslutning efter servicefönstret ber vi dig att stänga av din router eller annan utrustning och sedan sätta på den igen.

Vi arbetar kontinuerligt med att göra stadsnätet ännu bättre för våra kunder och strävar alltid efter så liten kundpåverkan som möjligt.

2020-11-04

Planerat arbete natten till den 18 november på flera orter

Under natten till onsdagen den 18 november kommer vi att använda vårt servicefönster för att genomföra ett planerat arbete mellan klockan 00.00-06.00.

Arbetet är en del av vårt kontinuerliga underhåll för att förbättra och utöka vårt stadsnät och påverkar kunder i hela Uppvidinge genom avbrott i fiberanslutning.

Om du upplever problem med din anslutning efter servicefönstret ber vi dig att stänga av din router eller annan utrustning och sedan sätta på den igen.

Vi arbetar kontinuerligt med att göra stadsnätet ännu bättre för våra kunder och strävar alltid efter så liten kundpåverkan som möjligt.

2020-06-23

Fiberavgrävning Tälleryd/Älmedal

Vi har drabbats av en fiberavgrävning i närheten av Tälleryd, Åseda. Felavhjälpt 2020-06-23 ca kl 22:30.

2020-06-15

Avbrott i Massamåla

E.ON utför arbete på elnätet i Uppvidinge och kommer i och med detta att bryta strömmen i Massamåla tisdagen 2020-06-30 kl 09:00-14:00. Under den tiden kommer därför bredbandet att ligga nere.

2020-05-20

Störning för vissa kunder

Felet som påverkade en del kunder som har Telenor, Netatonce och Minitel som tjänsteleverantör ska nu vara löst. Om du fortfarande upplever problem, testa att starta om din utrustning. 

2020-04-22

Avbrott

Tisdagen den 12 maj med start kl 07.00 och klartid kl 18.00 kommer två stammar att flyttas i Åseda tätort. Under denna tiden kommer all Internettrafik att ligga nere för de berörda kunderna. Avbrottet gäller för samtliga kunder i Norra Åseda.

2020-04-03

Avbrott i Älghult och Fröseke

Avbrottet berodde på hårdvarufel. Felet är nu åtgärdat.

Om ni fortfarande har problem med att få uppkoppling, testa att starta om utrustningen.

--------------------------------------------------------------------------------------

Vi upplever just nu störningar i Älghult och Fröseke. Felsökning har påbörjats.

2020-03-11

Underhållsarbete Norrhult

Måndagen den 23 mars kl 8:00-9:30 kommer vi att utföra ett underhållsarbete som påverkar ca 50 kunder i Norrhult. Arbetet gör vi för att få en ökad stabilitet i nätet. Efter avbrottet så krävs en omstart av utrustningen hemma hos kunden.

 

2019-12-20

Fiberavgrävning Fröseke - åtgärdad

Vi har en misstänkt fiberskada/avgrävning i området Fagraskog-Gödeshult-Vrånghult-Djuphult där ett antal kunder är drabbade. Vi jobbar på ärendet men kan just nu inte lova när det är avhjälpt. Vi beklagar det inträffade.

Uppdatering 22/12

Skadan är nu lagad. Om du inte får uppkoppling testa med att starta om din utrustning, även fiberswitchen. Om det fortfarande inte fungerar felanmäl till din tjänsteleverantör.

2019-10-30

Flytt av stamfiber

Tisdagen den 5 november med start kl 08.00 och klartid kl 18.00 kommer två stammar att flyttas i Åseda tätort. Under denna tiden kommer all Internettrafik att ligga nere för de berörda kunderna.

Gator som berörs av flytten:

Brunnsgatan

Hagagatan

Karlagatan

Nålgatan

Skolgatan

Skräddaregatan

Storgatan

Södra Esplanaden

Thulegatan

Torpagatan

Villagatan

Värendsgatan

Om ni upplever störningar efter avbrottet, testa att starta om er utrustning.